Saune Infraroșii

Sauna cu infraroșu îi aduce organismului numeroase beneficii datorită căldurii pătrunzătoare care duce la crearea unui proces de transpirație ce pornește din interiorul corpului. Pielea este încălzită direct, la fel și mușchii și întregul organism. Drept urmare, transpirația este mai intensă decât cea în saună normală, iar toxinele sunt eliminate din corp mult mai rapid și mai eficient.

Informații adiționale

Radiațiile infraroșii -IR- invizibile cu ochiul liber sunt identice cu radiațiile benefice, dătătoare de căldură, ale soarelui, care ajung pe suprafața Pământului prin intermediul radiațiilor electromagnetice.
Doar o mică parte din radiațiile care se îndreaptă spre Pământ reușesc să spargă atmosfera și ating suprafața Pământului, iar acestea sunt:
UNDELE ULTRAVIOLETE
*Undele Ultraviolete B, între 2,97-3,15 μm (dăunătoare)
*Undele Ultraviolete A, între 3,20-3,80 μm (dăunătoare)
*Lumina naturală vizibilă, între 3,80-7,80 μm
RAZELE BENEFICE
*Razele benefice IR-A – Raza scurtă IR între 0,76 – 1,4 μm
*Razele benefice IR-B – Raza medie IR între 1,4 – 3 μm
*Razele benefice IR-C – Raza lungă IR între 3,0 – 10 μm
Radiațiile IR sunt razele care poartă căldura solară spre Pământ, nu au efect nociv ca radiațiile cu microunde sau ultraviolete, cauzatoare de arsuri. Energiea din radiațiile infraroșii pătrunde în atmosferă fără o pierdere semnificativă de energie și încălzește orice material solid întâlnit în cale.

Razele electromagnetice se clasifică în funcție de lungimile de undă și se măsoară în nanometri. Fiecare lungime de undă transportă o anumită cantitate de energie. În infrasaună, razele IR sunt generate de tuburi ceramice sau panouri radiante pe carbon, care sunt poziționate optim, la o anumită distanță maximă față de persoana aflată în interiorul cabinei.

Aceste raze generate de tubul ceramic sau de panourile radiante pe carbon sunt identice cu cele ale Soarelui, cu diferența că lungimile de undă au o reacție optimă asupra organismului și putem beneficia de efectele lor timp de 24 de ore pe zi.

Sauna IR este o variantă eficientă, dar totodată mai puțin intensă a posibilității de transpirație.

Esența cabinei IR constă în faptul că, în locul agregatului electric folosit la sauna tradițională finlandeză, aici sunt folosite tuburi sau panouri radiante pe carbon care generează aceste radiații IR care încălzesc corpul uman din interior, în profunzime, spre deosebire de sauna tradițională unde organismul este încălzit de către aerul încins al cabinei de saună.

În cabina cu raze IR, transpirația se produce la o temperatură